Sfaturi Utile

Teoria Yin și Yang din medicina chinezească

În lumea vestică există mai multe opinii cu privire la remediile chinezești. Acestea au fost considerate mult timp vrăjitorii sau speculații, însă în ultimii ani au devenit foarte populare. Au câștigat încrederea și respectul atât în rândul oamenilor de rând, cât și în cercurile medicale.

De fapt, este un sistem coerent și independent de gândire și practică, care a fost creat în peste două mii de ani. Este rezultatul unui continuu proces de gândire analitică, nenumarate observații și examinari clinice. Are, de asemenea, rădăcini în filozofie și logică, etică și simțăminte, într-o civilizație total străină nouă, cu o viziune proprie asupra corpului, sănătății și îmbolnăvirii.

Medicina chinezească este o metodă holistică bazată pe ideea că fiecare element poate fi înțeles numai în relația să cu întregul. Scopul este de a depista cauza simptomelor, însă mai degrabă considerându-le ca parte a unui întreg. Medicina chinezească țintește să afle cum se încadrează simptomele în tiparul general al corpului pacientului.

Aceasta medicina nu este mai puțin logică decât cea vestică, însă este mai puțin analitică.

Logica ce stă la baza teoriei Chinezești (o parte poate fi înteleasa numai în relația cu întregul) este descrisă prin numele generic sau dialectic. Această bogăție spirituală naturală Taoista a Chinei antice se referă la sensul dialectic ce exprimă relațiile, tiparele și schimbările, cum ar fi Teoria Yin Yang.

Teoria Yin Yang este ideea filozofică a două contrarii denumite Yin și Yang. Ele sunt folosite pentru a explica procesul natural al schimbării constante. Conceptele de Yin și Yang nu reprezintă numai ideea generală de continuitate, ci și un mod de gândire. În acest sistem filozofic, toate lucrurile sunt privite ca părți ale unui întreg. Un fenomen singular nu poate fi separat niciodată de relația cu alte fenomene. Nimic nu este absolut.

Yin și Yang includ posibilitatea contradicției și schimbării. Fiecare o conține în interiorul ei pe cealaltă. Nimic nu poate fi exclusiv Yin sau Yang. Denumirea de Yin reprezenta inițial partea umbrită a unui deal și este asociată cu valori cum ar fi răcoare, calm, receptivitate, pasivitate, întuneric, pierdere, partea de jos. Sensul originar pentru Yang îl reprezenta partea însorită a dealului. Acest termen include luminozitatea și constituie o parte a cuvântului chinezesc folosit pentru a desemna soarele. Yang este asociat următoarelor: căldură, impuls, miscare, activitate, emoție, vitalitate, lumină, creștere, exterior, partea de sus.

În decursul timpului s-a dezvoltat, plecând de la aceste idei și mod de gândire, medicina tradițională Chinezească, ce include cele cinci principii Yin și Yang.

  • Pe canicula, precum si la schimbari de vreme, se frictioneaza fruntea, tamplele, ceafa si membrele
  • La febra musculara si dupa munca sau tavaleala se frictioneaza zona respectiva. Muschii de relaxeaza din nou - creste gradul de confort.
  • In cazul extenuarii, oboselii sau senzatiei de disconfort se frictioneaza fruntea, tamplele si ceafa - reconforteaza minunat!
  • Cand capul se simte greu - efectul revigorant si reconfortant se instaleaza imediat dupa frictionarea fruntii si a tamplelor
  • La inconfortul cotidian frictionati zona lombara, membrele si ceafa - revigoreaza imediat!
  • Pentru picioarele obosite, reci, incinse sau transpirate, frictionati picioarele.
  • In cazul matretii, pentru par si pentru pielea capului - amestecati 2 picaturi, ca adaos in samponul dvs.

Nu sunt produse în această categorie.